Gymnastiekvereniging "Den Akert"
Geldrop


Geschiedenis

Gymnastiekvereniging "Den Akert" is een onderdeel van wijkvereniging "Den Akert", deze werd opgericht in 1975. Al vlug na de oprichting van de wijkvereniging kwam Hanny op het idee een gymclub op te starten. Met een aantal dames en een jeugdgroep begon gymclub "Den Akert".

In 1983 nam de huidige voorzitster Marianne het jeugdgedeelte over. Het begon voor haar als een uurtje in de week, maar het groeide uit tot een hele grote hobby, waar ze heel veel tijd in steekt.

De recreatiegroepen groeiden en bij Marianne, die altijd zelf aan wedstrijdturnen had gedaan, begon het te kriebelen om met een wedstrijdgroep te beginnen. Samen met 6 meisjes bracht zij het eerste "Akert turnteam" tot stand. Tijdens de eerste wedstrijden bleek dat ze op de goede weg waren en Marianne en de meiden werden steeds fanatieker en gingen meer trainen, wat leidde tot steeds betere resultaten. De turnsters waren ook bereid om zich te scholen en een assistentencursus te volgen, om op die manier hun kennis weer verantwoord door te geven aan de andere leerlingen.

recreatie

In 1990 nam Marianne het hele gym gebeuren over. De recreatiegroepen bleven groeien en daardoor groeide ook de wedstrijdgroep. Daarom werd deze opgesplitst in 2 delen. Er kwam een pupil/jeugd gedeelte en een junior/senior groep. Terry nam de jongste groep onder haar hoede, zij zorgde voor een goede basis, zodat de meisjes makkelijk door konden stromen naar de junior/senior groep die Marianne bleef trainen. Later nam Cindy het pupil/jeugd gedeelte over.

De wedstrijdgroep bleef het goed doen, vele malen werd een "Akert turnteam" competitiekampioen. Ook individueel wonnen de Akertturnsters een aantal prijzen, met als hoogtepunt de derde plaats van Linda tijdens de toestelkampioenschappen in 1996. Door het behalen van deze derde plaats mocht ze deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen. Helaas won ze hier geen medailles, maar het ging wel hartstikke goed! Ook Stacey Toonders wist voor Den Akert meerdere malen hoge plaatsen te behalen in de eindklassementen van regiowedstrijden. In 2007 werd Stacey zelfs regiokampioen op brug bij de jeugd, divisie 5!

In 2000 kwam er een nieuwe sportvloer in de gymzaal, voor die tijd werd er al geinvesteerd in nieuwe toestellen en materialen, en kreeg de rest van de zaal een opknapbeurt, zodat deze er weer als nieuw uitzag.

recreatie2

Op dit moment hebben we een leuk en goed team waar we nog vele jaren mee vooruit kunnen. Zij willen namelijk ook verder in de turnsport en het lesgeven op verschillende gebieden en waarborgen daarmee een voortzetting van de hele gymclub!