Gymnastiekvereniging "Den Akert"
Geldrop


Uitslagen seizoen 2022-2023

Mooie start turnseizoen met 1ste en 2de plaats!
Het wedstrijdseizoen is van start gegaan. Op zaterdag 17 en zondag 18 december kwamen er 3 turnsters van G.V. Den Akert in actie op de eerste voorwedstrijd Regio Brabant Oost in Valkenswaard.

Op 17 december turnden juniorturnsters divisie 3, Lotte Meuwese en Janneke de Rooij. Het was weer spannend deze eerste wedstrijd van het seizoen maar gelukkig waren de zenuwen goed onder controle. Janneke eindigde de wedstrijd met een super goed punt op balk en wist daarmee een gouden medaille te pakken. Lotte eindigde op een 14de plaats. De dames hebben hiermee een prima wedstrijd neergezet.

Op zondag 18 december was het de beurt aan het gecombineerde team Den Akert/Tonido. Voor Den Akert kwam Senna Pasveer in actie. Het team de middenbouw turnsters niveau 3 behaalde de gouden medaille! In de andere baan kwamen Lotte Meuwese en Janneke de Rooij uit in het gecombineerde team Den Akert/Tonido. Dit team behaalde de zilveren medaille. Ondanks de spanning en het feit dat ze twee wedstrijden in een weekend moesten turnen hebben de meiden een goede wedstrijd neer gezet met maar liefst twee eerste en een tweede plaats als resultaat!

Uitslagen seizoen 2021-2022

Klik hier voor alle uitslagen juli 2022

Uitslagen archief

 • Opnieuw goede resultaten teamwedstrijden turnen.

  Op zaterdag 14 en zondag 15 mei vonden de regiowedstrijden voor teams Middenbouw 5, teams supplement G en teams supplement E plaats in sporthal ’t Hoogkoor in Boxmeer. Voor de middenbouw 5 en teams G was deze wedstrijd een plaatsingswedstrijd voor de individuele finales en voor team E voor de finale van de teamwedstrijden die in het weekend van 21-22 mei plaats vinden in Cuijk.

  Op 14 mei turnden het team divisie 5 supplement G (Dewy Trefflich, Lynn Trefflich, Isis Kaandorp en Jorita de Haas) in wedstrijd 3. De dames behaalden zilver in deze wedstrijd. Isis en Lynn veroverden ook een plaats in de individuele finale op 21 mei. Zondag 15 mei kwamen in wedstrijd 1 de turnsters Liz Pasmans en Bente Finson in actie in een combinatieteam en behaalde zilver. In wedstrijd 3 mochten de turnsters Lotte Meuwese, Elyse Verhagen, Janneke de Rooij, Lieke Scheepers en Fleur van Iersel hun teamwedstrijd divisie 3 supplement E turnen. De dames turnden praktisch foutloos en lieten goede en mooie oefeningen zien en behaalde goud! Met deze prestatie is dit team verzekerd van deelname aan de finale op 22 mei. • Opnieuw goede resultaten teamwedstrijden turnen.

  Op zaterdag 9 en zondag 10 april vonden de regiowedstrijden voor teams supplement G en supplement E plaats in de Schop in Asten. Ook de landelijke teamwedstrijd supplement C en de individuele ½ finale NK vond dit weekend plaats. Drie turnsters van Den Akert reisde hiervoor af naar Alkmaar.

  Op 9 april turnden het team divisie 5 supplement G (Dewy Trefflich, Lynn Trefflich, Isis Kaandorp en Jorita de Haas) in wedstrijd 1. Voor deze turnsters was het de eerste wedstrijd sinds 2 jaar maar het team behaalde, ondanks de zenuwen, een mooie 3de plaats.

  Op 10 april mochten de turnsters Lotte Meuwese, Elyse Verhagen, Janneke de Rooij, Lieke Scheepers en Fleur van Iersel hun teamwedstrijd divisie 3 supplement E turnen. De dames lieten goede en vooral stabiele oefeningen zien en behaalde met maar liefst 5 punten verschil op de nummer 2 een gouden medaille!

  Op zaterdag 9 en zondag 10 april reisde Britt Coenen, Peronne Hopstaken en Puck Baams af naar Alkmaar om daar op zaterdag een teamwedstrijd en op zondag een individuele wedstrijd te turnen. Bij de teamwedstrijd behaalde ze een 6e plaats en bij de individuele wedstrijd behaalde Britt de 8ste plaats, Peronne een 12de plaats en Puck een 14de plaats. In dit sterke deelnemersveld een goede prestatie en kunnen de turnsters van Den Akert tevreden terugkijken op deze landelijke wedstrijd.

  In het weekend van 14 en 15 mei komen er opnieuw 3 teams van Den Akert in actie in Boxmeer. De teams proberen daar een plaatsje in de finales te behalen die op 21 en 22 mei in Cuijk gehouden worden. • Goede resultaten teamwedstrijden turnen.

  Op zaterdag 19 en zondag 20 maart vonden de regiowedstrijden voor teams middenbouw 4 en 5 en de individuele wedstrijden voor junioren E plaats in het T-Kwadraat in Tilburg. Den Akert nam met 10 turnsters deel aan dit wedstrijdweekend.

  Op 19 maart turnden het team Middenbouw 4 (Anouk van Oeffel, Lina Kater, Hannah van der Wulp, Jasmijn Broeders, Meike Elbersen, Emma Sterk) in wedstrijd 2. De turnsters begonnen met goede vloeroefeningen, lieten de punten liggen op balk maar wisten af te sluiten met het behalen van een mooie 3de plaats. Op 20 maart mochten de turnsters Liz Pasmans en Benthe Finson hun eerste wedstrijd turnen in een combinatieteam Den Akert/Tonido middenbouw 5. Het team bestaande uit 5 turnsters vulden elkaar goed aan en wist de 1ste plaats te behalen!

  In wedstrijd 3 kwamen de junior turnsters divisie 4 Lieke Scheepers en Fleur van Iersel in actie. De zenuwen waren volop aanwezig in deze eerste wedstrijd voor de dames sinds 2 jaar. Weer even wennen maar met een 10de plaats voor Fleur en een 18de plaats voor Lieke kunnen ze tevreden terugkijken op deze eerste wedstrijd.

  In het weekend van 9 en 10 april komen er opnieuw turnsters van Den Akert in actie. In Asten komt het team bovenbouw G divisie 5 en het team bovenbouw E divisie 3/4 in actie. De seniorturnsters divisie 3 reizen dit weekend af naar Alkmaar om op zaterdag een teamwedstrijd en op zondag een individuele wedstrijd te turnen. • Mooie start 2022 met 1ste plaats!

  Het wedstrijdseizoen is gelukkig weer van start gegaan. Op zaterdag 19 en zondag 20 februari kwamen er 9 turnsters van Den Akert in actie tijdens de regiowedstrijden in Tilburg.

  Op 19 februari turnden jeugdturnsters divisie 3, Lotte Meuwese, Janneke de Rooij en Elyse Verhagen, hun 2e voorwedstrijd. Met een mooie 4de plaats voor Janneke, een 8ste plaats voor Elyse en een 11de plaats voor Lotte hebben de dames een prima wedstrijd neergezet.

  Op zondag 20 februari was het de beurt aan het team van de middenbouw turnsters niveau 4. Voor Anouk, Lina, Meike en Emma was het de eerste wedstrijd na 2 jaar. Hannah en Jasmijn turnden hun allereerste wedstrijd. De spanning was al merkbaar tijdens de laatste trainingen voor de wedstrijd. Ondanks de spanning hebben de meiden een goede wedstrijd neer gezet met maar liefst een eerste plaats als resultaat! • Turnen 2021

  Het wedstrijdseizoen is in de maand november van start gegaan. Op 6 november turnden het team van Den Akert, Puck, Britt, Desi en Peronne, de eerste wedstrijd in Eelde. Een wedstrijd turnen was al weer 2 jaar geleden en het was dan ook spannend om aan een jury de oefening te laten zien. Het team behaalde deze plaatsingswedstrijd een 5de plaats.

  Op 14 november kwamen de dames in een individuele wedstrijd in actie. Het was de eerste van de drie plaatsingswedstrijden. Pas na deze drie wedstrijden wordt de doorstroom naar de ½ finale bekend.

  Op 27 november turnden jeugdturnsters Janneke, Lotte en Elyse hun eerste plaatsingswedstrijd in Valkenswaard. Weliswaar zonder publiek met met plaats 7, 9, en 13 hebben de dames een prima resultaat neer gezet.  Op dit moment zijn alle wedstrijden tot en met eind januari opgeschort. Hopelijk kunnen daarna in 2022 alle wedstrijden weer door gaan.

 • Britt Coenen regiokampioen turnen

  De Geldropse gymnastiekvereniging Den Akert is weer een regiokampioen rijker. Zaterdag 15 februari won senior turnster Britt Coenen de regiofinale divisie 3 in Tilburg. Britt mag zich nu een jaar lang kampioen van de regio Brabant-Oost noemen. Vera de Haas behaalde in deze categorie de 18de plaats en met deze prestaties behaalde Britt Coenen en Vera de Haas de doorstroming naar de halve finale NK.

  Op zondag 16 februari werd het wedstrijdweekend afgesloten met de toestelfinales. Britt Coenen behaalde zilver op het toestel brug en Peronne Hopstaken mocht op vloer de bronzen medaille in ontvangst nemen.

 • 2 x Goud, 1 x zilver en 1 x brons voor Den Akert

  Op zaterdag 8 februari werden de regiowedstrijden in Someren georganiseerd voor D1 en Divisie 4. Den Akert nam met 14 turnsters deel en 12 turnsters plaatsten zich voor de regiofinale op 21 maart in Heeswijck-Dinther.

  Het goud was voor Emma Sterk (instap D1) en voor Lotte Meuwese (jeugd 1 D1). Janneke de Rooij (jeugd 1 D1) behaalde zilver en Meike Elbersen (instap D1) wist de bronzen medaille te behalen.

  Tijdens deze voorwedstrijden wisten de dames van Den Akert ook nog 18 toestelfinales te behalen. De toestelfinales zijn op 14 juni in Valkenswaard.

 • Zilver voor Britt Coenen van G.V. Den Akert

  Tijdens de 2de kwalificatiewedstrijd van de KNGU op 25 en 26 januari in Valkenswaard kwamen de turnsters van Den Akert uit in de categorie senior divisie 3.

  Op zaterdag 25 januari behaalde Britt Coenen het zilver door een goede, stabiele wedstrijd te turnen. Met een 1ste plaats op vloer en een 2de plaats op brug behaalde ze, naast een plaats in de regiofinale, ook twee toestelfinales. Tijdens deze wedstrijd werd Nienke van Dijck 13de en Puck Baams 16de. Op zondag 26 januari kwamen de senior turnsters Vera de Haas (4de), Peronne Hopstaken (10de) en Desi Klein Holte (20ste) in actie. Door deze ranking is Vera de Haas zeker van deelname aan de regiofinale. Peronne werd 1ste op vloer en Vera 1ste op brug en hebben daarmee ook een plaatsje in de toestelfinales behaald.

  De regiofinale en de toestelfinales zijn op 15 en 16 februari in Tilburg.

 • 2x goud voor Den Akert

  Zaterdag 14 december namen de turners van Den Akert deel aan de Open Tilburgse kampioenschappen met goed resultaat. Remi van de Sande (junior 2 divisie 4) en Mike de Leijer (jeugd divisie 3) behaalde het goud.
  Lars van der Horst werd in de categorie pupil divisie 3 zesde en Jonas Kater eindigde in dezelfde categorie op de negende plaats.
  Ruben Kater (junior 1 divisie 3) en Stein Thus (senior divisie 2) eindigden op een vierde plaats. Voor alle turners was de wedstrijd een leerzame start om het nieuwe wedstrijdseizoen in te kunnen gaan.

 • Uitslag van de Clubkampioenschappen 23-11-2019

  77 meisjes en 23 jongens meldden zich op zaterdag 23 november in de gymzaal voor de clubkampioenschappen van Den Akert.

  De jongens van de wedstrijdgroep gingen met elkaar de strijd aan in een bokalenstrijd. Op 6 onderdelen moesten ze diverse oefeningen laten zien en konden ze een bokaal winnen op voltige, vloer, rek, ringen, klosjes en brug.

  meisjes en jongens recreatie werden op leeftijd verdeeld over 2 wedstrijden en de meisjes lieten op de brug met ongelijke leggers, evenwichtsbalk, vloer en 2 sprongsituaties (plankoline met verhoogd vlak en trampoline) de oefeningen zien. Voor de jongens waren de oefeningen op brug met gelijke liggers, rek, vloer en 2 sprongsituaties (plankoline met verhoogd vlak en trampoline). Hier hadden ze tijdens de lessen hard aan gewerkt en met soms een beetje hulp van de leiding, zetten ze goede oefeningen neer.

  Alle turnsters en turners kregen vanwege hun goede prestaties een welverdiende medaille. De nummers 1, 2 en 3 van iedere leeftijdscategorie werden extra in het zonnetje gezet met een plekje op het podium en een mooie beker!

  Uitslag
  Jongens wedstrijdgroep
  Handstandbokaal
  1. Jonas Kater
  Voltigebokaal
  1. Jonas Kater
  Zwaaienbokaal
  1. Jonas Kater
  Vloerbokaal
  1. Jonas Kater
  Lenigheidbokaal
  1. Sem van leeuwen
  Krachtbokaal
  1. Lars van der Horst

  Meisjes 5-6 jaar
  1. Renske Dijstelbloem
  2. Nona Adelaars
  3. Isabel de Rooij

  Meisjes 7 jaar
  1. Liz Pasmans
  2. Lise Oversteeg
  3. Jasmijn Broeders
  3. Estelle de Heer

  Meisjes 8 jaar
  1. Hannah van der Wulp
  2. Elise de Greef
  3. Marlieke Kros

  Meisjes 9 jaar
  1. Mila van Zanten
  2. Mine Erdem
  3. Debra Oladepo

  Meisjes 10 jaar
  1. Willemijn Bijsterveld
  2. Roza Redo
  3. Nina van Densen

  Meisjes 11 jaar
  1. Lieke de Leest
  2. Ilse Kan
  3. Meike Mensch

  Meisjes 12 en ouder
  1. Madelief Commandeur
  2. Nadia Jonker
  3. Anika Thedinga

  Jongens 5-8 jaar
  1. Thomas Coppens
  2. Mart Egging
  3. Tygo Heemels

  Jongens 9 jaar en ouder
  1. Justin Kees
  2. Noah Akaribe
  3. Cowen Tang

 • Goud en zilver voor Den Akert

  Op 16 november vonden in het T-kwadraat in Tilburg de Open Tilburgse Kampioenschappen turnen plaats. Een leuke en zeker een leerzame start ter voorbereiding op het nieuwe wedstrijdseizoen van 2020.
  Elise Theunissen kwam in de derde wedstrijd in actie bij de junioren en behaalde de zilveren medaille. In wedstrijd 4 kwamen er 6 senior turnsters van Den Akert in actie. Britt Coenen behaalde hier het goud!
  Vera de Haas werd 4de, Peronne Hopstaken 12de, Nienke van Dijck 13de, Desi Klein-holte 18de en Puck Baams 22ste. Op 14 of 15 december komen de dames weer in actie tijdens de eerste officiële voorwedstrijd divisie 3 van de KNGU in Vught.


 • De jaarlijkse Club kampioenschappen zullen op zaterdag 23 november worden gehouden

  Klik hier voor het programma en de indeling

 • Brons voor Tim Habets en team Den Akert 2
  Tim Habets nam op zondag 26 mei, voor G.V. Den Akert, deel aan de toestelfinales NK divisie 3 in Alkmaar. Op brug turnde Tim een mooie oefening die goed was voor de bronzen medaille. Tijdens de finale meerkamp op zaterdag 25 mei behaalde Tim Habets een 6de en Eric Thus een 8ste plaats bij de senioren divisie 3. Stein Thus behaalde ook een 8ste plaats maar dan bij de senioren divisie 2.


 • Brons voor Elise Theunissen
  Op zondag 19 mei turnde Elise Theunissen van G.V. Den Akert, haar toestelfinale op balk tijdens het NK divisie 3 in Vianen. In het begin van haar een kleine balansverstoring maar meteen was er het herstel en de rest van de oefening werd door strak geturnd. Dit met mooi resultaat; brons op een NK-finale. Voor de turnsters van divisie 3 is hiermee het seizoen goed afgesloten. De turnsters van D1 turnen 26 mei nog de clubteamwedstrijd in Cuijk en op 15 juni de districtsfinale in Brunssum.
  De heren van Den Akert, Tim Habets, Eric Thus en Stein Thus, komen op 25 en 26 mei nog in actie in de NK finale meerkamp en in de toestelfinales.

 • Lars van der Horst Nederlands Kampioen
  Op zaterdag 11 mei turnden de heren van G.V. Den Akert, Lars van der Horst (instap), Sem van Leeuwen (instap) en Rémon Eickmans (jeugd) hun NK-finale 4de divisie in Waalwijk. Het was voor deze 3 turners al een mooie prestatie om bij de beste turners van Nederland in de Finale te staan. Sem (21ste) en Rémon (24ste) turnden een goede wedstrijd. Lars liet zien dat hij de oefeningen goed beheerste en turnde een goede maar vooral ook tot het laatste moment zeer spannende wedstrijd. Resultaat Nederlands Kampioen!!
  Op zondag 12 mei mochten de dames van G.V. Den Akert naar Varsseveld om daar de halve finale te turnen. Bij de junioren gingen de beste 7 en bij de senioren de beste 5 door naar de Finale. Elise Theunissen behaalde de 8ste plaats en staat daarmee reserve voor de meerkamp. Op balk zette ze een strakke oefening neer die goed was voor het hoogste cijfer in deze wedstrijd en daarmee plaatste ze zich rechtstreeks voor toestelfinale balk zondag 19 mei in Vianen. Vera de Haas staat reserve met het behalen van een tweede plaats op het toestel brug.

 • 2 x goud, 2 x zilver en 2x brons voor turnsters Den Akert
  Op zaterdag 13 april vonden de toestelfinales voor D1 en divisie 4 in sporthal ’t Hoogkoor in Boxmeer. In de eerste wedstrijd kwamen de turnsters Den Akert in de diverse categorieën in actie. Hier werd maar liefst 2 keer goud, 2 keer zilver en 2 keer brons behaald. Elyse Verhagen (pupil 1) en Demi van Vlokhoven (jeugd 2) behaalde goud op brug en beide dames zijn daarmee regiokampioen op het toestel brug. In de categorie pupil 2 behaalde Lotte Meuwese zilver op balk en brons op vloer. Lynn Trefflich (pupil 1) behaalde zilver op vloer en Mila Adelaars (jeugd 1) behaalde brons op sprong.
  Zaterdagavond kwamen ook de turners van Den Akert Eric Thus, Tim Habets (senior divisie 3) en Stein Thus (senior divisie 2) in actie in Enschede tijdens de halve finale NK met goed resultaat. Door bij de beste 12 te eindigen mogen Tim (7de), Eric (11de) en Stein (8ste) op 25 mei afreizen naar Alkmaar voor hun meerkamp finale NK en op 26 mei turnt Tim op brug en ringen en Eric op voltige tijdens de toestelfinales.


 • Lars van der Horst REGIOKAMPIOEN!
  Op zondag 7 april nam Den Akert met 10 turners deel aan de regiokampioenschappen divisie 4 van zuidwest Nederland en Brabant Oost in Oss. In de eerste wedstrijd behaalde Lars van der Horst (instap) het goud en Lars is daarmee regiokampioen geworden. In de categorie instap behaalde Sem van Leeuwen een bronzen medaille, Jules de Laat werd 6e, Mart van der Linden 9de, en Guus Bakx 18de. In wedstrijd 2 kwam Ruben Gahler, categorie pupil, in actie en behaalde een 14de plaats. De categorie jeugd turnde in wedstrijd 3. Tijdens deze wedstrijd werd Rémon Eickmans 9de, Daan Hendriks 11de, Tico Bergman17 de en Sten van Bree 24ste. • Zilver voor Elyse Verhagen en Mila Adelaars
  De dames van Den Akert turnden op 6 en 7 april hun regiofinale in Sint-Oedenrode. In de categorie pupil 1 D1 en jeugd 1 D1 behaalde Elyse Verhagen en Mila Adelaars een zilveren medaille. Deze regiofinale was meteen de doorstroom naar de districtsfinale die op 15 juni in Brunssum plaats zal vinden. Wie er doorstromen wordt komende week bekend gemaakt.
 • Britt Coenen regiokampioen turnen
  De Geldropse gymnastiekvereniging Den Akert is weer een regiokampioen rijker. Zaterdag 23 februari won junior turnster Britt Coenen de regiofinale divisie 3 in Oisterwijk. Britt mag zich nu kampioen van de regio Brabant-Oost noemen. Vera de Haas behaalde bij de regiofinale de bronzen medaille in de categorie senior divisie 3. Met deze prestaties behaalde Britt Coenen en Vera de Haas de doorstroming naar de ½ finale NK. Ook Elise Theunissen en Nienke van Dijck wisten zich te plaatsen voor deze ½ finale. Op zondag 24 februari behaalde de turnsters van den Akert mooie resultaten tijdens de toestelfinales die ook in Oisterwijk plaats vonden. Goud en daarmee regiokampioen op balk; Britt Coenen. Brons voor Britt op brug en vloer. Elise Theunissen (junior) zilver op balk en Vera de Haas sloot het wedstrijdweekend af met het behalen van zilver op brug.


 • Brons voor Rémon Eickmans
  Op zondag 17 februari nam Den Akert met 4 turners deel aan de plaatsingswedstrijd divisie 4 van zuidwest Nederland en Brabant Oost in Kerkrade. In de tweede wedstrijd behaalde Rémon Eickmans (jeugd) het brons. Daan Hendriks en Tico Bergman behaalde een gedeelde 12de plaats en Sten van Bree werd 23ste.
 • Goud en zilver voor Den Akert
  Op zaterdag 9 en zondag 10 februari werden de regiowedstrijden in Valkenswaard georganiseerd voor D1 en Divisie 4. Den Akert nam met 13 turnsters deel en zij wisten zich allemaal te plaatsen voor de regiofinale op 6 april in Sint-Oedenrode. Op zaterdag behaalde Guusje Sterk (pupil 1 D1), net als Mila Adelaars (jeugd 1 D1) een zilveren medaille en Lotte Meuwese, pupil 2 D1 wist op zondag het goud te veroveren. Tijdens deze voorwedstrijden wisten de dames van Den Akert ook nog 19 toestelfinales te behalen. De toestelfinales zijn op 13 april in Boxmeer. Zondag 10 februari kwamen de jongens van den Akert, categorie instap en pupil divisie 4, in actie tijdens de eerste plaatsingswedstrijd in Weert. Lars van der Horst behaalde het goud in de categorie instap divisie 4. In deze categorie werd Jules de Laat 8ste, Sem van Leeuwen 9de , Mart van der Linden 10de en Guus Bakx 16de. Ook Ruben Gähler en Jonas Kater turnden hun plaatsingswedstrijd. Ruben behaalde in de categorie pupil divisie 4 de 12de plaats. Jonas Kater werd bij de pupillen divisie 3 15de en plaatste zich daarmee voor de kwart finale NK.

 • Goud en zilver voor den Akert
  Tijdens de 2de kwalificatiewedstrijd van de KNGU op 26 en 27 januari in Tilburg kwamen de dames van Den Akert uit in de categorie junior en senior divisie 3. Vera de Haas (senior) behaalde zondag 27 januari het goud door een goede en zeer stabiele wedstrijd te turnen en wist de concurrentie op bijna 2 punten achterstand te houden. Britt Coenen (junior) turnde zaterdag 26 januari haar 2de kwalificatiewedstrijd en wist de zilveren medaille te behalen. Ook junior turnsters Elise Theunissen (15de), Puck Baams (23ste) en Nienke van Dijck (25ste) kwamen deze dag in actie. Alle turnsters van Den Akert die dit weekend in actie kwamen hebben zich geplaatst voor de regiofinale. Britt Coenen plaatste zich net als Vera de Haas voor de toestelfinales op brug, balk en vloer. Elise Theunissen behaalde een toestelfinale op balk en vloer, Puck Baams op vloer en Nienke van Dijck op brug. De regiofinale en toestelfinales zijn op 23 en 24 februari in Oisterwijk. De heren van Den Akert turnden de regiokampioenschappen in Tilburg op 20 januari met goede resultaten. Eric Thus (senior divisie 3) behaalde goud en is daarmee regiokampioen. Sjoerd Smets behaalde in de categorie junior 2 het zilver. Ruben Kater (9de) en Mike de Leijer (11de) turnden in de categorie jeugd divisie 3.

 • Zilver voor Vera de Haas van den Akert
  Tijdens de 1ste kwalificatiewedstrijd van de KNGU op 12 januari in Vught kwamen de turnsters van Den Akert uit in de categorie junior en senior. Vera de Haas (senior divisie 3) behaalde het zilver door een goede, stabiele wedstrijd te turnen. De junior turnsters Britt Coenen (5de plaats), Nienke van Dijck (20ste), Elise Theunissen (25ste) en Puck Baams (33ste) kwamen tijdens de eerste wedstrijd in actie. Desi Klein Holte kwam zondag 13 januari in actie en behaalde een 16de plaats. De tweede kwalificatiewedstrijd is in Tilburg op 26 en 27 januari. Na deze 2 wedstrijden weten de dames of ze zich voor de regiofinale hebben geplaatst die op 23 en 24 februari plaats vindt in Oisterwijk.

 • Uitslag van de Clubkampioenschappen 17-11-2018
  80 meisjes en 25 jongens meldden zich op zaterdag 17 november in de gymzaal voor de clubkampioenschappen van Den Akert. De meisjes werden op leeftijd verdeeld over 2 wedstrijden en lieten op de brug met ongelijke leggers, evenwichtsbalk, vloer en 2 sprongsituaties (plankoline met verhoogd vlak en trampoline) de oefeningen zien. Hier hadden ze tijdens de lessen hard aan gewerkt en met soms een beetje hulp van de leiding, zetten ze goede oefeningen neer. In wedstrijd 3 was het de beurt aan de jongens. Dit keer zowel de recreatie als de jongens van de wedstrijdgroep. Zij lieten hun kunsten zien op de rekstok, maar ook op vloer, gelijke brug, verhoogd vlak met plankoline en trampoline kwamen mooie onderdelen voorbij. De jongens van de wedstrijdgroep turnden ook aan de ringen en paard voltige. Alle turnsters en turners kregen vanwege hun goede prestaties een welverdiende medaille. De nummers 1, 2 en 3 van iedere leeftijdscategorie werden extra in het zonnetje gezet met een plekje op het podium en een heuse beker!
  Uitslag
  Meisjes 5 jaar
  1. Renske Dijstelbloem
  2. Nona Adelaars
  3. Pam Adelaars

  Meisjes 6 jaar
  1. Jasmijn Broeders
  2. Liz Pasmans
  3. Luna Visser

  Meisjes 7 jaar
  1. Marlieke Kros
  2. Hannah van der Wulp
  3. Lisa van der Linden

  Meisjes 8 jaar
  1. Gwen van de Leur
  2. Fleur Nagel
  3. Zoï van Eerd

  Meisjes 9 jaar
  1. Willemijn Bijsterveld
  2. Janne de Groot
  3. Evi Kox

  Meisjes 10 jaar
  1. Dawnette Verheijen
  2. Ilse Kan
  3. Lieke de Leest

  Meisjes 11 jaar
  1. Madelief Commandeur
  2. Nadia Jonker
  3. Daphne Bijsterveld

  Meisjes 12 jaar en ouder
  1. Anika Thedinga
  2. Vanity Bakermans
  3. Anouk van den Bos

  Jongens 5-8 jaar
  1. Thomas Coppens
  2. Cowen Tang
  3. Axel van de Sluis

  Jongens 9 jaar en ouder
  1. Lars Vogels
  2. Milan Heyzer
  3. Justin Kees

  Jongens wedstrijdgroep
  1. Lars van der Horst
  2. Jonas Kater
  3. Sten van Bree
  3. Remi van de Sande • Brons voor Den Akert
  In het weekend 2 en 3 november vonden in het T-kwadraat in Tilburg de Open Tilburgse Kampioenschappen plaats. Een leuke en zeker een leerzame start ter voorbereiding op het nieuwe wedstrijdseizoen van 2019. Vera de Haas behaalde bij de senioren de bronzen medaille. De andere turnsters maakten hier en daar wat foutjes maar weten nu precies waar ze aan moeten gaan werken. Op zaterdag 16 december komt de D1 en de 4de divisie van Den Akert in actie.
 • Brons voor Stein Thus
  Stein Thus nam voor G.V. Den Akert deel de bondsfinale divisie 3 in Hoofddorp. Door een goede stabiele wedstrijd te turnen wist Stein Thus de bronzen medaille te behalen in een sterk deelnemersveld. Stein behoort nu in de categorie divisie 3 senior tot de drie beste van Nederland. De dames van Den Akert kwamen in Breda in actie tijdens de districtsfinale. Janneke van Rooij, Elise van Vlokhoven, Mila Adelaars en demi van Vlokhoven hadden zich voor deze finale geplaatst. De dames turnde een goede wedstrijd en Demi van Vlokhoven behaalde hier een mooie 6e plaats in de categorie jeugd1 D2.
 • 8 x goud, 2 x zilver en 2x brons voor turnsters Den Akert
  Op zaterdag 7 april vonden de toestelfinales voor D1, D2, divisie 4 en 5 plaats in sprothal de Vijfkamp in Eindhoven. In wedstrijd 1 kwamen de turnsters van D1 en divisie 4 in actie. Hier werd maar liefst 5 keer goud en 1 keer zilver behaald. Janneke de Rooij (pupil 1) behaalde goud op brug en vloer. In dezelfde categorie behaalde Lotte Meuwese goud op balk en zilver op vloer. Mila Adelaars (pupil 2) behaalde goud op vloer en Elise Theunissen (jeugd 2) goud op balk. Wedstrijd 2 werd deze dag afgesloten met goud op sprong en balk voor Demi van Vlokhoven (jeugd 1 D2). Op het betreffende toestel zijn de "gouden dames" een jaar lang regiokampioen.
  Zondag 8 april werden de clubteam wedstrijden en de toestelfinales voor divisie 3 georganiseerd. Het team van divisie 5 (Milou van Dijck, Marleen van Hoek, Mariska Thus, Amy Kuijpers, Nancy Bust) behaalde tijdens de eerste wedstrijd een mooie derde plaats. In wedstrijd 2 deed het team D1 van Den Akert (Mila Adelaars, Lynn Trefflich, Roma Köllner, Elyse Verhagen, Janneke de Rooij) er een schepje bovenop door goud te winnen. Wedstrijd 4 was het strijdperk voor de toestelfinales. In een sterk deelnemersveld wisten Puck Baams (junior) en Vera de Haas (senior) zilver op balk en brons op brug te winnen.


 • Demi van Vlokhoven REGIOKAMPIOEN!
  De Geldropse gymnastiekvereniging Den Akert is weer een regiokampioen rijker. Zondag 25 maart won jeugd 1 turnster Demi van Vlokhoven de regiokampioenschappen D2 in Valkenswaard. Zij mag zich nu een jaar lang kampioen van de regio Brabant-Oost noemen. Met deze prestatie heeft Demi zich samen met 10 andere turnsters van Den Akert, geplaatst voor de districtsfinale die voor D1 en D2 op 9 juni in Breda gehouden wordt en voor divisie 4 en 5 is de districtsfinale op 16 juni in Zevenbergen. De dames van Den Akert komen op 7 en 8 april weer in actie tijdens de toestelfinales en clubteamwedstrijden die in Eindhoven gehouden worden.
  De heren van Den Akert Stein Thus en Sjoerd Smets reisde op 24 maart af naar Winterswijk voor hun kwartfinale NK divisie 3. Stein plaatste zich met een zesde plaats voor de halve finale NK bij de senioren. Ook Sjoerd Smets, junior 2, behaalde de halve finale die op zaterdag 21 april in Kampen gehouden wordt.


 • Jonas Kater REGIOKAMPIOEN!
  Op zaterdag 17 maart nam Den Akert met 9 turners deel aan de regiokampioenschappen divisie 4 van zuidwest Nederland en Brabant Oost in Veldhoven. In de eerste wedstrijd behaalde Jonas Kater (instap) het goud en Lars van der Horst (instap) behaalde de zilveren medaille.
  Tijdens de derde wedstrijd wisten de junioren Bart van Dommelen en Jip Weijers een zilveren en bronzen medaille te behalen. Rémon Eickmans behaalde in de categorie jeugd een zilveren medaille.


 • Mooie resultaten Den Akert turnen; 1 x goud, 2 x zilver en 1 x brons
  Op 10 en 11 maart werden de regiowedstrijden in Asten georganiseerd voor D2 en Divisie 5. Den Akert nam met 13 turnsters deel en zij namen 3 medailles, 6 startbewijzen voor de regiofinale en 8 toestelfinales mee terug naar Geldrop.
  Op zaterdag 10 maart behaalde Nancy Bust senior divisie 5 de gouden medaille en Mariska Thus behaalde hier het brons. Nancy Bust, Mariska Thus en Marleen van Hoek plaatste zich voor de regiofinale die op 25 maart in Valkenswaard gehouden wordt. Op zondag 11 maart behaalde Demi van Vlokhoven het zilver bij de jeugd1 D2 en daarmee behaalde Demi een plaats in de regiofinale. Ook Fleur van Iersel (jeugd1) en Jasmijn van Hien (pupil 2) plaatste zich voor de regiofinale.
  Zaterdag 10 maart reisde de heren van Den Akert af naar Zierikzee voor de 1/8 finale. Hier waren startbewijzen te behalen voor de 1/4 finale. Senior turner Stein Thus wist zich van een plek te verzekeren door het zilver te behalen, ook Sjoerd Smets (junior2) plaatste zich voor de 1/4 finale.


 • Zilver en brons voor den Akert
  Tijdens de 2de kwalificatiewedstrijd van de KNGU op 24 februari in Valkenswaard kwamen de dames van Den Akert uit in de categorie junior en senior. Vera de Haas (senior divisie 3) behaalde het zilver door een goede, stabiele wedstrijd te turnen. Ook senior turnsters Vera van de Kerkhof, Tatum van Gils, Nina Donders, Desi Klein Holte en de junior turnsters Britt Coenen, Puck Baams en Nienke van Dijck kwamen deze dag in actie. Voor alle turnsters was het de tweede kwalificatiewedstrijd voor plaatsing voor de halve finale NK. De doorstroom naar deze landelijke halve finale wordt later deze week bekend gemaakt.
  Op zondag 25 februari was het aan de jongens van Den Akert om hun plaatsingswedstrijd te turnen in Budel. In de eerste wedstrijd pakte Jonas Kater het brons bij de categorie instap. De instappers Lars van der Horst, Ruben Gähler en Mart van der Linden turnden hun eerste officiële wedstrijd. Tijdens de derde wedstrijd was het aan de pupillen Mike de Leijer, Tico Bergman en Teun Heutz om een goede wedstrijd neer te zetten voor plaatsing voor de landelijke wedstrijden. Ook hier wordt de doorstroom later bekend gemaakt. De volgende wedstrijden voor de heren zijn op 10, 11 en 17 maart.

 • Goud voor Stein en Sjoerd
  Op zondag 4 februari behaalde de turners van Den Akert een goed resultaat bij de voorwedstrijd voor verplichte en keuze oefenstof in Goirle. Sjoerd Smets (junior 2) behaalde goud, ook Stein Thus (senior) wist het goud in te wacht te slepen. Ruben Kater (jeugd) behaalde een 10de plaats, Mike de Leijer (pupil) behaalde een 18de plaats.
 • Zilver voor Elise, brons voor Mila van Den Akert
  Op zaterdag 3 februari werden de regiowedstrijden in Boxmeer georganiseerd voor D1 en Divisie 4. Den Akert nam met 14 turnsters deel en zij namen 2 medailles en 13 startbewijzen voor de regiofinale mee terug naar Geldrop. Mila Adelaars, pupil 2 D1 behaalde een bronzen medaille en Elise Theunissen, jeugd 2 divisie 4, wist het zilver te veroveren. Dit betekent voor Mila en Elise dat zij zich plaatsten voor de regiofinale die op 24 maart in Valkenswaard gehouden wordt. Ook naar de regiofinale mogen de instappers Lynn Trefflich, Guusje Sterk, Elyse Verhagen en Naledi van Laarhoven. Bij de pupillen 1 hebben Lotte Meuwese, Janneke de Rooij, Elise van Vlokhoven en Roma Köllner zich geplaatst. Mila Adelaars, Erin Kater (pupil 2 D1), Lynn Beernink en Peronne Hopstaken (senior divisie 4) plaatsten zich ook voor de regiofinale. Tijdens deze voorwedstrijden wisten de dames van Den Akert ook nog 13 toestelfinales te behalen. De toestelfinales zijn op 7 april in Eindhoven.
  Op 27 en 28 januari kwamen de dames van Den Akert divisie 3 al in actie tijdens hun eerste kwalificatiewedstrijd in Tilburg. De junior turnsters Britt Coenen, Puck Baams, Nienke van Dijck en de seniorturnsters Nina Donders, Laura Neve en Vera de Haas behaalde hier toestelfinales. De tweede kwalificatiewedstrijd voor plaatsing voor de halve finale NK divisie 3 is op zaterdag 24 februari. De toestelfinales vinden plaats op 18 maart in Helmond.

 • 2 x goud, 3 zilver en 2 x brons voor Den Akert
  Zaterdag 16 december namen 5 turners van Den Akert divisie 3 deel aan de Open Tilburgse kampioenschappen. Voor de heren de eerste keer dat ze aan deze kampioenschappen, ter voorbereiding op het nieuwe wedstrijdseizoen van 2018, deelnamen. Het resultaat mocht er vandaag ook zijn; bij de senioren behaalde Stein Thus het goud en Tim Habets het zilver. Ook Sjoerd Smets, junior 2, mocht het goud in ontvangst nemen. Voor Ruben Kater, jeugd was er zilver en voor Mike de Leijer, categorie pupil, brons.
  Zondag 17 december was het de aan de turnsters van Den Akert D1 en divisie 4 om in actie te komen. Ook hier goede resultaten; Elise Theunissen behaalde zilver in de categorie jeugd en Lotte Meuwese brons in de categorie pupil 1. Voor alle turnsters was de wedstrijd een goede leerzame start om het nieuwe wedstrijdseizoen in te kunnen gaan.


 • Uitslag van de Clubkampioenschappen recreatie
  86 meisjes en 15 jongens meldden zich op zaterdag 11 november in de gymzaal voor de wedstrijd van het jaar, de clubkampioenschappen van Den Akert.
  De meisjes werden op leeftijd verdeeld over 2 wedstrijden en lieten op de brug met ongelijke leggers, evenwichtsbalk, vloer en 2 sprongsituaties (plankoline met dikke mat en trampoline) de oefeningen zien. Hier hadden ze tijdens de lessen hard aan gewerkt en het resultaat was er dan ook naar. In wedstrijd 3 was het de beurt aan onze jongens. Zij lieten hun kunsten zien op de rekstok, maar ook op vloer, gelijke brug, dikke mat met plankoline en trampoline kwamen mooie onderdelen voorbij. Alle turnsters en turners kregen vanwege hun goede prestaties een welverdiende medaille. De nummers 1, 2 en 3 van iedere leeftijdscategorie werden extra in het zonnetje gezet met een plekje op het podium en een heuse beker!
  Den Akert feliciteert de nieuwe clubkampioenen 2017:
  Meisjes 5 -6 jaar Meike Elbersen
  Meisjes 7 jaar Isabel Louwers
  Meisjes 8 jaar Isis Kaandor
  Meisjes 9 jaar Dawnette Verheijen
  Meisjes 10 jaar Madelief Commandeur
  Meisjes 11 jaar en ouder Naomi Kerstens
  Jongens 5-8 jaar Guus Bakx
  Jongens 9 jaar en ouder Koen de Vos

 • Den Akert feliciteert, Annelore van den Boom, Elise Theunissen, Milou van Dijck, Meike Hendriks, met het behalen van het certificaat assistent niveau 1.

 • Goud en 2 x brons voor Den Akert
  Zaterdag 4 november namen 10 turnsters van Den Akert divisie 3 deel aan de Open Tilburgse kampioenschappen. Een leuke en zeker een leerzame start ter voorbereiding op het nieuwe wedstrijdseizoen van 2018. Het resultaat mocht er vandaag ook zijn; bij de junioren behaalde Britt Coenen het goud en Nienke van Dijck brons. Ook Vera de Haas mocht het brons in ontvangst nemen in de categorie senior. Op zondag 17 december komt de D1 en de 4de divisie van Den Akert in actie.

 • Clubkampioenschappen recreatie 11 november
  Klik hier voor het programma

 • Nikki Geurts districtskampioen turnen
  De Geldropse gymnastiekvereniging Den Akert is een districtskampioen rijker. Zaterdag 24 juni won junior turnster Nikki Geurts de districtsfinale divisie 4 in Kaatsheuvel. Zij mag zich nu kampioen van het district Zuid (Zuidwest Nederland, Brabant en Limburg) noemen. Een zeer goede prestatie waarmee Nikki promoveert naar divisie 3. Mariska Thus behaalde tijdens deze finale in de categorie senior een 7de plaats.

  Op zondag 25 juni vonden de clubkampioenschappen voor de turnsters van de wedstrijdgroep onderbouw van Den Akert plaats in Geldrop. Er werd gestreden om de titel clubkampioen in de categorie pré-instap, D2 en D1. Het was een spannende strijd en de nummers 1,2 en 3 van iedere categorie werd in het zonnetje gezet met een plekje op het podium en een beker en medaille.
  Uitslag categorie pré-instap
  1: Lynn Trefflich 2: Lina Kater 3: Naledi van Laarhoven
  Uitslag categorie D2
  1: Elise Theunissen 2: Fleur van Iersel 3: Evy Vrijland
  Uitslag categorie D1
  1: Mila Adelaars 2: Janneke de Rooij 3: Lotte Meuwese


 • Brons op de finale NK voor Twan Hopstaken in de meerkamp en Sander Eickmans Nederlands Kampioen ringen.
  Op zaterdag 10 juni kwamen de heren van Den Akert in actie tijdens de finale van de Nederlandse Kampioenschappen meerkamp van de KNGU in Waalwijk. Twan Hopstaken is derde van Nederland geworden bij de senioren divisie 2. Een super goede prestatie van Twan waar hij zich rechtstreeks plaatst voor de Ahoy Cup die op zaterdag 17 juni in Rotterdam plaats vindt.
  Sander Eickmans behaalde de 6de plaats in de categorie jeugd divisie 3. Tim Habets werd 4de bij de junioren divisie 3 en Niek Wullems werd in deze categorie 8ste. Stein Thus behaalde een 5de plaats bij de senioren divisie 3.

  Op zondag 11 juni vonden de NK toestelfinales plaats in Waalwijk.
  Sander Eickmans legde de lat hoog in de tweede wedstrijd door het goud op ringen te behalen en daarmee de titel Nederlands Kampioen. Een topprestatie voor deze jeugd divisie 3 turner. Op brug behaalde Sander ook nog het brons. In de derde wedstrijd was het zilver voor Tim Habets op voltige en brug in de categorie junior divisie 3. In dezelfde categorie was het brons op brug voor Niek Wullems. Stein Thus behaalde het zilver op voltige bij de senioren divisie 3. Twan Hopstaken behaalde zilver op vloer bij de senioren divisie 2. Mooie resultaten dit weekend voor de turners van Den Akert.


 • 4 Regiokampioenen turnen Den Akert.
  Mooie resultaten bij de dames D2, D1 en divisie 5 van Den Akert tijdens de toestelfinales die op zaterdag 10 juni in Valkenswaard gehouden werden.
  Regiokampioen op sprong Elise Theunissen. Jeugd 1 D2
  Regiokampioen op balk Elise Theunissen. Jeugd 1 D2
  Regiokampioen op sprong Mila Adelaars. Pupil 1 D1
  Regiokampioen op vloer Fleur van Iersel. Pupil 2 D2
  Zilver voor Mariska Thus op brug. Senior divisie 5
  Brons op balk voor Demi van Vlokhoven pupil 2 D2
  Brons voor Amy Kuijpers senior divisie 5
  Brons voor Elise Theunissen jeugd 1 D2 op vloer.

  Op zondag 11 juni vonden de Clubteams D1 en D2 plaats in Valkenswaard.
  Goud voor het D1 team Lotte Meuwese, Janneke de Rooij en Mila Adelaars. Het D1 team Roma Kollner, Elise van Vlokhoven en Erin Kater behaalde de 6de plaats. In de categorie D2 vielen Fleur van Iersel, Imke Pril, Demi van Vlokhoven, Lotte van Druenen en Evy Vrijland net buiten de prijzen, maar behaalde een mooie 4e plek!

 • 27 mei Competitie Dames 3de divisie
  Zaterdag 27 mei werd de laatste competitie wedstrijd geturnd. De winst ging naar Den Akert met een verschil van ruim 13 punten op het team van GV Best. Ondanks het warme weer werd er door Britt, Puck, Nina, Vera, Vera en Tatum goed geturnd.

 • Districtsfinale 21 mei
  De dames van de onderbouw D1 en D2 kwamen zondag 21 mei in actie tijdens de districtsfinale. Elise Theunissen werd knap 5de bij de categorie jeugd 1 en Lotte Meuwese behaalde de 10de plaats. Ook Demi van Vlokhoven (17de plaats) en Fleur van Iersel (19de plaats) turnden een goede wedstrijd in Someren. In dit sterke deelnemersveld een knappe prestatie voor alle dames.

 • 13 mei Finale NK
  Vera de Haas reisde 13 mei af naar Almelo voor haar Finale van het NK. Vera turnde een goede wedstrijd op sprong, brug en vloer. Op vloer scoorde ze zelfs een 12,35, echter op balk ging ze er een keer af wat haar 1,5 punt koste. Jammer, maar Vera is een supermooie en leuke ervaring rijker.

 • 12 mei Competitie Dames 3de divisie
  Op vrijdagavond turnden de dames 3de divisie hun competitiewedstrijd uit tegen Tonido Valkenswaard. Deze wedstrijd werd gewonnen. Door deze overwinning staat de kans om competitiekampioen te worden weer helemaal open.

 • Goud voor Twan Hopstaken
  Op zaterdag 6 mei nam Den Akert met 5 turners deel aan de ½ finale NK in Hoofddorp. Hier konden de turners zich plaatsen voor de meerkamp Finale NK (6 toestellen) en de turners konden zich plaatsen voor de toestelfinales.
  Sander Eickmans mocht de spits afbijten in de tweede wedstrijd. Sander Eickmans (jeugd div.3) eindigde op de vierde plaats en behaalde een toestelfinale op vloer, ringen en brug. Tijdens de derde wedstrijd behaalde Tim Habets (junior div.3) de bronzen medaille en ook Tim behaalde 3 toestelfinales; ringen, brug, voltige en een reserveplaats op rek. Niek Wullems (junior div. 3) werd negende en behaalde een toestelfinale op brug. Stein Thus (senior div. 3) eindigde op een tiende plaats en wist zich voor de toestelfinale op voltige te plaatsen.
  In wedstrijd vier kwam Twan Hopstaken (senior div. 2) in actie tijdens de derde kwalificatiewedstrijd. Twan Hopstaken sloot deze wedstrijddag in stijl af door het goud mee naar Geldrop te nemen. Alle 5 de turners hebben zich, onder leiding van trainer Peer Henraath, met deze prestaties geplaatst voor de meerkamp Finale NK en de toestelfinales in Waalwijk op 10 en 11 juni.
 • Zilver en 3 x brons voor Den Akert
  Op 8 en 9 april werden de regiofinales van de KNGU in Boxmeer gehouden. Den Akert nam met 16 turnsters deel en zij namen 3 medailles en 8 startbewijzen voor de districtsfinale mee terug naar Geldrop.
  Op zaterdag behaalde Nikki Geurts bij de junioren divisie 4 een bronzen medaille. Daarmee behaalde Nikki een startbewijs voor de districtsfinale die op 24 juni in Kaatsheuvel gehouden wordt. Ook Lotte Meuwese, instap D1, heeft zich geplaatst voor de districtsfinale die voor de onderbouw op 21 mei in Someren plaats vindt.
  Op zondag 9 april tijdens de regiofinale weer mooie resultaten voor Den Akert. In wedstrijd 1 was het zilver voor Elise Theunissen in de categorie jeugd 1 D2. Daarmee plaatste Elise zich, samen met Milou van Dijck, voor de districtsfinale. In wedstrijd 3 was het brons voor Mariska Thus, senior divisie 5 en daarmee plaatste Mariska zich net als Nancy Bust voor de districtsfinale in Kaatsheuvel. Bij de pupillen 2 D2 plaatste Demi van Vlokhoven en Fleur van Iersel zich voor de districtsfinale in Someren. Imke Pril is in deze categorie 1ste reserve.
  Vera de Haas reisde 9 april af naar Winterswijk om daar de halve finale NK te turnen. Vera behaalde door een stabiele wedstrijd op alle toestellen de vijfde plaats. Met deze prestatie is Vera de eerste turnster van Den Akert die in divisie 3 bij de senioren een plaats in de landelijke finale weet te behalen. De finale NK is op 13 mei in Almelo.
  Ook de heren van Den Akert kwamen dit weekend in actie in Leusden tijdens de kwartfinale NK divisie 3. Op zaterdag behaalde Tim Habets een bronzen medaille en plaatste zich met Sander Eickmans (jeugd)en Niek Wullems (junior) voor de halve finale NK. Stein Thus (senior) mocht het weekend op zondag in Leusden afsluiten en behaalde door zijn vierde plaats de halve finale NK die op 6 mei in Hoofddorp plaats vindt.
 • Goud voor Elise, brons voor Nancy van Den Akert
  Op 18 en 19 maart werden de regiowedstrijden in Eindhoven georganiseerd voor D2 en Divisie 5. Den Akert nam met 15 turnsters deel en zij namen 2 medailles en 12 startbewijzen voor de regiofinale en 12 toestelfinales mee terug naar Geldrop. Op zaterdag 18 maart behaalde Elise Theunissen jeugd 1 D2 tijdens de eerste wedstrijd de gouden medaille en daarmee een plaats in de regiofinale die op 9 april in Boxmeer gehouden wordt. Ook Milou van Dijck (jeugd 2 D2), Kiki Klomp, Jasmijn van Hien (pupil 1 D2), Fleur van Iersel, Imke Pril, Lotte van Druenen (pupil 2 D2) en Marleen van Hoek (junior div.5) plaatste zich op 18 maart voor de regiofinale. Op 19 maart behaalde Nancy Bust bij de categorie senior een bronzen medaille en een plaats in de regiofinale. Op deze zondag plaatsen ook Demi van Vlokhoven (pupil 2 D2), Amy Kuijpers en Mariska Thus (senior div5) zich voor de regiofinale.


 • Zilver voor Twan Hopstaken
  Op zaterdag 11 maart nam Twan Hopstaken, voor Den Akert, deel aan de eerste kwalificatiewedstrijd in divisie 2 in Volendam. Twan komt dit jaar voor het eerst uit in de categorie senior divisie 2 en wist door een stabiele wedstrijd op 6 toestellen de zilveren medaille te behalen. Door deze mooie prestatie plaatst Twan zich rechtstreeks voor de landelijke finale meerkamp die gehouden wordt in juni. • Twan Hopstaken REGIOKAMPIOEN!
  Op zaterdag 18 februari nam Den Akert met 6 turners deel aan de regiokampioenschappen zuidwest Nederland en Brabant Oost in Veldhoven. In de eerste wedstrijd behaalde Sander Eickmans (jeugd div.3) een bronzen medaille en Jip Weijers (jeugd div.5) behaalde de zilveren medaille. Tijdens de tweede wedstrijd wist Niek Wullems (junior div.3) hier een vervolg aan te geven door de zilveren medaille mee naar Geldrop te nemen. Thomas Neve behaalde hier de 6e plaats. Wedstrijd 3 was het strijdperk voor de senioren divisie 3 en divisie 2. Eric Thus behaalde hier de bronzen medaille. Twan Hopstaken werd hier regiokampioen 2e divisie Regio Zuidwest Nederland en Brabant oost. Twan komt dit jaar voor het eerst uit in de 2e divisie en wist met overtuiging de titel te pakken! Op 18 februari behaalde Vera de Haas een plaatsje in de ½ finale NK door op een tiende plaats te eindigen bij de regiofinale divisie 3 in Valkenswaard. Zondag 19 februari was er als afsluiting nog zilver voor Britt Coenen bij de toestelfinale op sprong. Mooie resultaten voor Den Akert dit weekend. • Goud voor Nikki, zilver voor Lotte van Den Akert
  Op 11 en 12 februari werden de regiowedstrijden in Sint-Oedenrode georganiseerd voor D1 en Divisie 4. Den Akert nam met 11 turnsters deel en zij namen 2 medailles en 7 startbewijzen voor de regiofinale mee terug naar Geldrop. Op zaterdag 11 februari behaalde Lotte Meuwese instap D1 tijdens de eerste wedstrijd een tweede plaats. Tijdens de derde wedstrijd wist Nikki Geurts, junior divisie 4, daar nog een schepje boven op te doen door het goud te winnen. Dit betekent voor Lotte en Nikki dat zij zich plaatsten voor de regiofinale die op 8 april in Boxmeer gehouden wordt. Ook naar de regiofinale mogen Janneke de Rooij (instap D1), Mila Adelaars, Erin Kater (pupil 1 D1), Sandra Wajon en Peronne Hopstaken (senior divisie 4). De heren, die op 11 februari in Duiven hun 1/8 finale turnden, behaalde ook goede resultaten. Tim Habets behaalde zilver bij de junioren divisie 3. Tim plaatste zich daarmee voor de ¼ finale samen met Niek Wullems, Thomas Neve (junior divisie 3), Sander Eickmans (jeugd divisie 3), Eric Thus en Stein Thus (senior divisie 3). Op zondag 5 februari behaalde de turners van Den Akert al een goed resultaat bij de wedstrijd voor de verplichte oefenstof in Goirle. Jonas Kater (instap divisie 4) en Remi van de Sande (jeugd divisie 5) behaalde goud.

 • 3 keer de titel Nederlands kampioen voor turners Den Akert

  Twan Hopstaken, Stein Thus en Thomas Neve, turnend bij gymnastiekvereniging Den Akert in Geldrop, hebben tijdens de nationale toestelfinale turnen voor heren te Alphen aan de Rijn op 12 juni, in de derde divisie een geweldige prestatie geleverd. Twan won goud en daarmee de nationale titel op het onderdeel sprong in de categorie senior. In dezelfde categorie won Stein goud en de titel op het onderdeel paard voltige. Thomas won goud en de titel op het onderdeel ringen in de categorie junior 2. In dezelfde categorie behaalde Niek Wullems de zilveren medaille op sprong. Tim Habets behaalde zilver op brug en brons op ringen. Eric Thus, categorie senior behaalde brons op brug en zilver op paard voltige. Twan behaalde ook brons op het toestel rek. De turners hebben hiermee laten zien dat ze zich, onder leiding van trainer Peer Henraath, bij de beste turners van Nederland in de derde divisie mogen rekenen.

  Tijdens de finale van de Nederlandse kampioenschappen derde divisie, op zaterdag 11 juni, wist Eric Thus zijn wedstrijdseizoen in de meerkamp (wedstrijd over de 6 toestellen vloer, paard voltige, ringen, sprong, brug en rek), goed af te sluiten met een mooie 5de plaats. Stein Thus behaalde in de meerkamp een 6de plaats. Niek Wullems behaalde een negende plaats en ook junior 2 turner Tim Habets sloot zijn seizoen af met een 12de plaats in de meerkamp.

 • Districtsfinale en toestelfinales dames

  Op zaterdag 21 mei kwamen de geplaatste turnsters van Zeeland, Limburg en Brabant naar Asten voor de Districtsfinale. Mila Adelaars (instap D1), Imke Pril en Demi van Vlokhoven (pupil 1 D2) hebben een goede wedstrijd neer gezet en veel ervaring opgedaan in dit zeer sterke veld van turnsters.

  Op zondag 22 mei mochten 8 turnsters zich melden voor de toestelfinales. In de categorie pupil 1 mocht Imke Pril op balk het zilver in ontvangst nemen. Ook zilver was er voor jeugd 1 D1 turnster Britt Coenen op sprong. Peronne Hopstaken is kampioen geworden op het toestel balk in de categorie senior divisie 5.

  Op 11 juni mogen de turnsters Nikki Geurts, Lynn Beernink, Mariska Thus, Nancy Bust, Peronne Hopstaken en Sandra Wajon de Districtsfinale turnen in Panningen.

 • Tim 2de op ½ finale NK Heren te Alkmaar

  Op zaterdag 21 mei behaalde Tim Habets de tweede plaats allround op de halve finale te Alkmaar. Tim plaatste zich daarmee voor de Finale NK in de categorie Junior 2 divisie 3. Niek Wullems behaalde in dezelfde categorie de 4e plaats en heeft daarmee ook een plaats bemachtigd op het NK. In de volgende wedstrijd bij de categorie Senior divisie 3 wisten Eric en Stein Thus zich te plaatsen voor deze finale. Een hele goede prestatie van de heren aangezien per categorie slechts de beste 12 turners doorgaan naar de finale uit een deelnemersveld van 35 turners.

  De heren turners van Den Akert; Tim Habets, Niek Wullems, Dilano de Kleijn, Sander Eickmans, Stein Thus, Eric Thus en Twan Hopstaken hebben zich ook voor de diverse toestelfinales geplaatst. De finale en de toestelfinales vinden plaats op 11 en 12 juni in Alphen aan de Rijn.

 • Twan Hopstaken 1ste op ¼ finale NK

  Op 2 en 3 april werd de ¼ finale NK in Waddinxveen gehouden. Den Akert wist hier 8 plaatsen in de ½ finale te bemachtigen. Bij de jeugd plaatste Sander Eickmans zich, bij junior 2 Tim Habets, Niek Wullems, Thomas Neve en Dilano de Kleijn. Ook senior turners Eric Thus, Stein Thus en Twan Hopstaken hebben zich voor de ½ finale geplaatst. Twan deed dit zelfs heel overtuigend door de ¼ finale te winnen en dit met maar liefst twee punten verschil met de nummer 2. Een zeer goede prestatie voor de turners en trainer van Den Akert.

 • 5 medailles voor turners van Den Akert

  Op 20 februari werden de regiowedstrijden in Veldhoven georganiseerd voor de vrije keuze oefenstof. Den Akert nam met 11 turners deel en zij namen 5 medailles mee terug naar Geldrop. Tijdens de tweede wedstrijd was het hele podium voor GV Den Akert. Dilano de Kleijn (junior 2, divisie 3) wist de bronzen medaille te behalen, Tim Habets het zilver en Niek Wullems werd regiokampioen ZWN/Brabant Oost. In de categorie senior (divisie 3) waren de resultaten ook goed. Eric Thus werd regiokampioen ZWN/Brabant Oost en Twan Hopstaken behaalde het zilver.

 • 4 medailles voor turnsters van Den Akert

  Op 12 en 13 maart werden de regiowedstrijden in Boxmeer georganiseerd voor D2 en Divisie 5. Den Akert nam met 14 turnsters deel en zij namen 4 medailles mee terug naar Geldrop. Op zaterdag 12 maart behaalde Lotte van Druenen pupil 1 D2 en Anne van Dijk bij jeugd 2 divisie 5 een derde plaats. Tijdens de tweede wedstrijd op 13 maart was de tweede Plaats voor Peronne Hopstaken en de derde plaats voor Lynn Beernink in de categorie senior divisie 5. Dit betekent voor deze turnsters van Den Akert dat zij zich plaatsten voor de regiofinale die op 10 april in Valkenwaard gehouden wordt. Ook naar de regiofinale mogen Imke Pril, Demi van Vlokhoven (pupil 1 D2), Milou van Dijck, Lieke van der Elst (pupil 2 D2), Marleen van Hoek (junior divisie 5), Mariska Thus, Linda Bijlard en Nancy Bust (senior divisie 5). De heren Dilano de Kleijn, Tim Habets, Niek Wullems en Thomas Neve plaatsten zich op 5 maart tijdens de 1/8 finales in Nijverdal voor de ¼ finales. Op zaterdag 12 maart plaatste Sander Eickmans jeugd divisie 3 zich voor de ¼ finales, net als de senior turners Eric Thus, Stein Thus, Jeroen van Leeuwen en Twan Hopstaken. • Uitslag van de Clubkampioenschappen recreatie

  Ongeveer 80 meisjes en 17 jongens meldden zich op zaterdag 21 november in de gymzaal voor de wedstrijd van het jaar, de clubkampioenschappen van Den Akert.

  De meisjes werden op leeftijd verdeeld over 2 wedstrijden en lieten op de brug met ongelijke leggers, evenwichtsbalk, vloer en 2 sprongsituaties (plankoline met dikke mat en trampoline) de oefeningen zien, die ze hadden geoefend. In wedstrijd 3 was het de beurt aan onze jongens. Zij lieten hun kunsten zien op de rekstok, maar ook op vloer, gelijke brug, dikke mat met plankoline en trampoline kwamen mooie onderdelen voorbij. Alle turnsters en turners kregen vanwege hun goede prestaties een welverdiende medaille. De nummers 1, 2 en 3 van iedere leeftijdscategorie werden extra in het zonnetje gezet met een plekje op het podium en een heuse beker!

  De nieuwe clubkampioenen:

  Meisjes 5 -6 jaar: Guusje Sterk
  Meisjes 7 jaar: Janneke de Rooij
  Meisjes 8 jaar: Kiki Klomp
  Meisjes 9 jaar: Lieke Scheepers
  Meisjes 10 jaar: Melisa Kahveci
  Meisjes 11 jaar en ouder: Sterre van de Kerkhof
  Jongens 5-7 jaar: Lars van der Horst / Ruben Gähler
  Jongens 9 jaar en ouder: Levi van der Linden

 • Uitslag Clubkampioenschappen zaterdag 12 december 2015

  Categorie D1
  1e plaats: Mila Adelaars
  2e plaats: Nienke van Dijck
  3e plaats: Britt Coenen

  Categorie D2
  1e plaats: Demi van Vlokhoven
  2e plaats: Lotte van Druenen
  3e plaats: Imke Pril

 • De jaarlijkse Club kampioenschappen zullen op zaterdag 21 november worden gehouden

  Klik hier voor het programma en de indeling

 • Twan Hopstaken Nederlands kampioen turnen

  Op zaterdag 6 juni reisden de heren junior I & II van de Geldropse gymnastiekvereniging Den Akert, af naar Groningen voor hun finale van de Nederlandse kampioenschappen. Twan Hopstaken is in Leek NEDERLANDS KAMPIOEN in de meerkamp geworden in de categorie junior II divisie 3. Tim Habets mocht het brons in ontvangst nemen bij de junioren I divisie 3.

  Op zondag 7 juni vonden de toestelfinales plaats. Twan voegde aan zijn indrukwekkende titel op de meerkamp van zaterdag nog 5 medailles toe: hij werd Nederlands Kampioen op sprong, haalde zilver op ringen, brug en rek en brons op voltige. Op vloer viel hij met een vierde plek net buiten het podium. Ruben Smulders turnde in dezelfde categorie op brug en sprong en eindigde op beide toestellen op een knappe, maar altijd vervelende 4de plek. Bij de junioren I verzamelden Niek Wullems en Tim Habets drie medailles: Tim haalde zilver op ringen en brons op brug en Niek werd derde op rek.

  10 medailles op een Nederlands Kampioenschap is natuurlijk een prachtig resultaat voor de turners en trainer Peer Henraath.

 • Britt Coenen regiokampioen turnen

  De Geldropse gymnastiekvereniging Den Akert is weer een regiokampioen rijker. Zondag 12 april won pupil 2 turnster Britt Coenen de regiokampioenschappen D2 in Valkenswaard. Zij mag zich nu kampioen van de regio Brabant-Oost noemen Met deze prestatie heeft Britt zich samen met Marissa Alberts (9e) geplaatst voor de districtsfinale die op 4 juli in Weert gehouden wordt. Tijdens de eerste wedstrijd van deze dag behaalde instapper Fleur van Iersel het goud en daarmee een startbewijs voor de regiofinale, die op 26 april in Eindhoven gehouden wordt. Ook Demi van Vlokhoven behaalde een plaats in de regiofinale. In totaal behaalden de turnsters van Den Akert 25 toestelfinales. De toestelfinales vinden plaats op 25 april in Eindhoven.
  Op zaterdag 11 april werd de regiofinale divisie 4/D1 gehouden in Valkenswaard. Bij deze regiofinale konden de turnsters zich plaatsen voor de districtsfinale die 30 mei gehouden wordt in Prinsenbeek. Hier strijden de beste turnsters uit Brabant, Zeeland en Limburg om de titel 'districtskampioen 2015'. Pupil 2 turnsters Puck Baams, Nienke van Dijck en jeugd 2 turnster Nikki Geurts bemachtigden een plek in deze finale.

 • Geldropse turner Twan Hopstaken wint 1/2 finale NK

  Op zaterdag 28 maart reisden de heren junior I & II, uitkomend in divisie 3 van de Geldropse gymnastiekvereniging Den Akert, af naar Zwijndrecht voor hun halve finale op weg naar het NK. Eerder dit seizoen had Twan Hopstaken al de eerste plaats behaald in de 1/8 en 1/4 finale en ook deze keer wist hij het goud te pakken. Twan plaatste zich daarmee voor het NK. Naast Twan plaatste ook Ruben Smulders, Tim Habets en Niek Wullems zich voor de finale NK die op 6 juni in Leek gehouden wordt. De heren komen ook op 7 juni in Leek in zeventien toestelfinales, waar ze zich dit weekend voor geplaatst hebben, in actie. In hetzelfde weekend kwamen de turnsters van Den Akert in actie voor de regiokampioenschappen en toestelfinales in Cuijk. De meisjes die uitkwamen in divisie 5 konden zich zaterdag plaatsen voor de toestelkampioenschappen en districtsfinale. De turnsters behaalden acht toestelfinales, deze finales zijn op 25 april in Eindhoven.

  Op zondag 29 maart vonden de toestelfinales divisie 3 plaats. Alysha de Kleijn wist het brons te halen op het onderdeel sprong bij de junioren. Bij de senioren behaalde Vera van de Kerkhof het zilver op brug.

 • 8 medailles voor turners van Den Akert

  Op 24 januari werden de regiowedstrijden in Deurne georganiseerd voor de vrije keuze oefenstof. Den Akert nam met 12 turners deel en zij namen maar liefst 8 medailles mee terug naar Geldrop. Roben Wullems (jeugd, divisie 4) wist in de eerste wedstrijd de bronzen medaille te behalen.

  In de tweede wedstrijd werd Tim Habets kampioen en Thomas Neve behaalde de bronzen medaille (junior 1, divisie 3). In de categorie junior 2 (divisie 3) was het hele podium voor Den Akert, waarbij Twan Hopstaken kampioen werd, Glen Toonders de zilveren en Ruben Smulders de bronzen medaille behaalden. Sander Hermeling wist daarnaast in de categorie senior (divisie 4) ook de gouden medaille te behalen. Om de dag goed af te sluiten behaalde Eric Thus (senior, div 3) in de laatste wedstrijd de tweede plek! Op 7 februari mogen zij in Tilburg deel gaan nemen aan de landelijke wedstrijden.

  Op zaterdag 17 januari vonden de regiowedstrijden voor de jongens verplichte oefenstof plaats in Tilburg. Voor Den Akert namen er vijf turners deel in de diverse categorieën in divisie 4. Tijdens deze wedstrijd wist Ruben Kater het zilver en Mike de Leijer het brons te behalen in de categorie instap.

  De turnsters: Desi Klein Holte, Nina Donders, Alysha de Kleijn, Ilse Cortenbach, Vera de Haas, Karlijn Kusters, Vera van de Kerkhof en Eva Heida hebben tijdens de voorwedstrijden geplaatst voor de A-finale. Tijdens de A-finale kunnen zij zich plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Deze finale vindt plaats op 31 januari in Mierlo. Tatum van Gils en Daphne van den Boogaard plaatsten zich voor de B-finale op zondag 1 februari.

  Voor gymnastiekvereniging Den Akert een goed begin van het nieuwe turnseizoen.

 • Clubkampioenschappen recreatie 15 november

  Klik hier voor uitslagen