Gymnastiekvereniging "Den Akert"
Geldrop


Wedstrijdgroep

Onze wedstrijdgroep bestaat uit ongeveer 30 meisjes en 25 jongens die wedstrijden turnen op verschillende niveaus binnen het NTS. Het streven is om iedereen mee te laten doen met wedstrijden in de divisies 2 t/m 5.

Alle jongens en meisjes hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan officiële wedstrijden van de KNGU. Er werden verschillende finaleplaatsen afgedwongen voor zowel regio-, districts- als toestelfinales. Een van de hoogtepunten bij de turnsters is bijvoorbeeld het volledige Akertpodium bij de Pupillen I tijdens de regiokampioenschappen voor divisie 5 in 2008. Daarnaast zijn Akertteams de afgelopen seizoenen diverse malen competitiekampioen geworden en werden er tijdens de toestelfinales voor divisie 4 en 5 in 2010 maarliefst 12 medailles behaald.

Ook de heren timmeren hard aan de weg. In hun eerste seizoen met officiële wedstrijden, het seizoen 2009-2010, wisten 3 jongens de regiotitel binnen te halen in hun categorie en werden er tevens een zilveren en een bronzen medaille verdiend.

Niet iedereen kan natuurlijk in de wedstrijdgroep komen, de leiding van de recreatiegroepen en de wedstrijdgroep bekijkt samen welke jongens en meisjes aanleg hebben voor het turnen. Hierbij wordt onder andere gelet op houding, kracht en lenigheid, maar bijvoorbeeld ook op inzet en motivatie. Indien een turn(st)er wordt uitgenodigd voor de wedstrijdgroep, volgt er eerst een proefperiode waarin wordt gekeken of het van beide kanten klikt en of het kind het niveau aankan.

Wilt u de turners en turnsters van de wedstrijdgroep met eigen ogen in actie zien? Bekijk dan de agenda voor data en tijden van diverse wedstrijden.